Colossus of Maroussi

Colossus of Maroussi

A remodeling-renovation project of a residential complex. The preserved buildings on the plot depict two different conditions found in the suburb of Maroussi. The backyard building refers to the pre-war Maroussi with the small farms and the flowery gardens, while the street building refers to the post-war Maroussi and the subsequent residential development of the suburbs. The central gate, or the Entry Stoa, will be the core of the entire complex, an element that not only constitutes a new common area, but also links the two previous conditions.

Architects: Thanassis Manis, Ilias Pitsios, Anastasia Tzompanaki

Contractor: Andreas Deligiannis

Under construction, Athens, Greece, March 2018 -

thanassis_manis_colossus_of_maroussi_courtyard_view.jpg
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_ground_floor.png
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_1st_floor.png
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_2nd_floor.png
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_worms_eye_view.jpg
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_existing.gif
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_site_plan.png
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_courtyard_aerial.png
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_entrance_passage_door.jpg
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_entrance_passage.jpg
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_section.png
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_entrance_stair.jpg
thanassis_manis_colossus_of_maroussi_entrance.jpg